ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR 

Tweewoningenregel

Tweewoningenregel

Vanaf 1 februari 2014 gelden er nieuwe regels voor twee ongehuwde AOW’ers die ieder een eigen huur- of koopwoning hebben en de meeste tijd samen in dezelfde woning verblijven: de tweewoningenregel. Het kan ook gaan om een AOW’er en een andere ongehuwde, meerderjarige persoon.

Voor de tweewoningenregel geldt een aantal voorwaarden. Voldoe je aan deze voorwaarden dan krijgt je een AOW-pensioen voor ongehuwden.

Voor 'mantelzorgers' die al voordat de tweewoningenregel is ingegaan bij degene die zij verzorgen woonden en die ieder een eigen huur- of koopwoning hebben verandert er niets. Voor hen gelden de voorwaarden voor de tweewoningenregel niet. Voor een AOW’er die al voor 1 februari 2014 een gehuwdenpensioen met toeslag voor een jongere partner ontving, verandert er ook niets. De tweewoningenregel wordt dan alleen op verzoek toegepast.

 

Voor de tweewoningenregel gelden de volgende voorwaarden:

  • je bent ongehuwd én
  • je hebt beiden een eigen huur- of koopwoning; óf een huurwoning voor begeleid wonen of groepswonen; óf een woning op basis van een recht van vruchtgebruik of een zakelijk recht van bewoning, én
  • je staat beiden bij de gemeente ingeschreven op het eigen adres én
  • je betaalt de volledige kosten en lasten voor de eigen woning én
  • je kunt vrij over je eigen woning beschikken.

 

Voor meer informatie over de tweewoningenregel, kunt u contact opnemen. Wij adviseren u graag.


 


 

Bel mij terug