ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR M.U.V. 13 JUNI a.s.

Beperkte gemeenschap van goederen

Beperkte gemeenschap van goederen

Je hoort wel zeggen dat iedereen die na 1 januari 2018 trouwt, automatisch met huwelijksvoorwaarden trouwt. Hoewel bij huwelijken van na die datum niet meer automatisch de algehele gemeenschap van goederen geldt, betekent dit niet dat er automatisch huwelijksvoorwaarden zijn.

 

Voor huwelijken na 1 januari geldt dat alles wat de echtgenoten hadden voordat ze gingen trouwen privé blijft. Dit geldt ook voor alles wat geschonken of geërfd is verkregen. Voor veel mensen past dat goed bij wat ze willen. Er zijn alleen ook dingen die de meeste mensen anders willen regelen. Zo wordt een huis waartoe de echtgenoten voorafgaand aan het huwelijk voor 30%-70% toe gerechtigd waren opeens 50%-50% eigendom. Een vordering van de ene echtgenoot op de ander welke is ontstaan vanwege de aankoop van een gemeenschappelijke woning verdampt opeens voor de helft.

 

Wanneer één van de echtgenoten een onderneming heeft die buiten de gemeenschap valt, krijgt de andere echtgenoot wel een aanspraak op de waarde van die onderneming. Zonder dat dit in huwelijksvoorwaarden goed geregeld wordt, kan pas bij einde van het huwelijk bepaald worden wat de omvang van die aanspraak is.

 

Voor meer informatie over het nieuwe huwelijksvermogensrecht, kunt u contact opnemen. Wij helpen u graag.


 


 

Bel mij terug