ELKE DONDERDAG VAN 17.00-18.00 UUR GRATIS INLOOPSPREEKUUR

 

 

Geplaatst kapitaal

Geplaatst kapitaal

Maatschappelijk aandelen kapitaal

Ieder aandeel in een BV of NV heeft een nominale waarde, dit is de waarde van het aandeel volgens de statuten. Het geplaatst kapitaal van een BV of NV is het totaal bedrag van de nominale waarde van de door die vennootschap uitgegeven aandelen. Dit betreft zowel de aandelen die door anderen dan de vennootschap worden gehouden als de aandelen die door de vennootschap zijn ingekocht. Pas indien de aandelen worden ingetrokken worden ze niet meer tot het geplaatst kapitaal gerekend.

Het gestort kapitaal en het maatschappelijk aandelen kapitaal vergroten 

Tenzij in de statuten een maatschappelijk aandelen kapitaal staat vermeld, kan de vennootschap door uitgifte van aandelen het geplaatst kapitaal onbeperkt vergroten. Het bedrag van het geplaatste maatschappelijk aandelen kapitaal hoeft niet daadwerkelijk door de aandeelhouders betaald te zijn. De betaling moet gedaan worden op het moment dat de vennootschap daarom verzoekt. Het totale bedrag dat de aandeelhoudersovereenkomst">aandeelhouders op het geplaatst kapitaal hebben betaald is het gestort kapitaal.

Heb je vragen?

Indien er meer op de geplaatste aandelen wordt gestort dan de nominale waarde heet dat agio">agio, hierdoor wordt het gestort kapitaal dus niet groter. Voor meer informatie over het maatschappelijk aandelen kapitaal, inkoop en intrekking, bel je naar ons kantoor in Rotterdam via het telefoonnummer +31 (0)10 285 88 88.


 


 

Bel mij terug