ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR M.U.V. 25 JULI A.S.

Buitenlands testament

Buitenlands testament

Indien iemand die in Nederland woont of iemand die de Nederlandse nationaliteit heeft komt te overlijden, is het niet vanzelfsprekend dat het Nederlandse recht van toepassing is op zijn gehele nalatenschap. Heeft deze persoon bezittingen in het buitenland, dan kan het zijn dat op die bezittingen buitenlands recht van toepassing is. Dat kan ook het geval zijn wanneer je als Nederlander in het buitenland woont of je als niet-Nederlander in Nederland woont. Of er een ander recht van toepassing is wordt op het moment van overlijden bepaald door het internationaal privaatrecht.

 

In een situatie met internationale aspecten kan het noodzakelijk zijn om naast het testament dat je in Nederland maakt ook een testament in het buitenland te maken omdat het Nederlandse testament daar geen werking heeft. Binnen de Europese Unie is dat over het algemeen niet nodig aangezien de Europese Erfrechtverordening bepaalt dat de hele nalatenschap vererft volgens het erfrecht van de woonplaats van de erflater dan wel bij keuze daarvoor van diens nationaliteit.

 

Voor meer informatie over internationale aspecten en/of een testament in het buitenland kunt u contact opnemen. Wij adviseren u graag.


 


 

Bel mij terug