ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR M.U.V. 25 JULI A.S.

Lange legalisatieprocedure

Lange legalisatieprocedure

Voor het gebruik van een document in landen die niet bij het apostilleverdrag zijn aangesloten geldt meestal de "lange legalisatieprocedure". Allereerst geeft de notaris de gewaarmerkte kopie af of legaliseert  de notaris een handtekening. Daarna is het noodzakelijk dat de handtekening van de notaris door de rechtbank wordt gelegaliseerd.

Daarna moet de handtekening van de medewerker van de rechtbank bij het Consulair Dienstencentrum van het Ministerie van Buitenlandse Zaken gelegaliseerd worden. Vervolgens moet het document naar de Ambassade (of Consulaat) van het land waarvoor het document bestemd is, waar een medewerker van de ambassade de laatste handtekening op het document een laatste keer legaliseert.

Wij verzorgen een dergelijk traject in veel gevallen, maar je kunt de gang naar de rechtbank, ministerie en ambassade ook zelf doen. Wees je ervan bewust dat met name de legalisatie bij de ambassade heel kostbaar kan zijn. Bedragen van € 1.000 of meer zijn niet vreemd voor deze laatste stempel.


 


 

Bel mij terug