ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR M.U.V. 25 JULI A.S.

Aandeelhoudersovereenkomst

Aandeelhoudersovereenkomst

Bij een besloten vennootschap wordt er meestal bij een aandelenoverdracht voor een overeenkomst gekozen wanneer je je bedrijf in regio Rotterdam of elders, wilt verkopen. Een andere optie is om je bedrijf via een activa-passiva transactie te verkopen. Te allen tijde is het belangrijk dat je je bewust bent van de financiële en fiscale gevolgen. Je bedrijf verkopen bestaat uit een intensief proces dat een lange voorbereidingstijd vergt. Daarom is het van belang dat je bedrijf altijd verkoop klaar is. Alle contracten moeten goed gedocumenteerd zijn en de ondernemingsstructuur moet helder zijn. Kooijman Autar uit Rotterdam biedt je deskundige en persoonlijke begeleiding bij de aandelenoverdracht en stelt een professionele overeenkomst voor je op.

Een aandelenoverdracht overeenkomst op maat gemaakt in Rotterdam

Hoe uitgebreid de koopovereenkomst voor de aandelenoverdracht is, hangt in belangrijke mate af van de garantie die de koper wil hebben en in hoeverre de verkoper deze garantie wil geven. Heeft jouw bedrijf uit Rotterdam of omgeving al een koopovereenkomst voor een aandelenoverdracht opgesteld? Dan is het niet mogelijk om in de leverings- of uitgifte-akte nadere eisen te stellen.

Ook als er al een uitgewerkte koopovereenkomst is, controleert ons team uit Rotterdam bij een aandelenoverdracht onder andere nauwkeurig de volgende zaken:

  • Of voorkeursrechten zijn nageleefd;
  • Of de besluitvorming goed is verlopen;
  • Hoe de tegenprestatie zich verhoudt tot het eigen vermogen en de winst van de vennootschap;
  • Of het register van aandeelhouders is bijgewerkt;
  • Hoe de verkoper de aandelen heeft verkregen.

Daarnaast controleren wij alle gebruikelijke zaken ten aanzien van verkoper, koper en de vennootschap.

Een activa-passiva transactie in plaats van een aandelenoverdracht overeenkomst

Bij een activa-passiva transactie gaat het om de overdracht van alle goederen inclusief de vorderingen die behoren tot de onderneming of een gedeelte aan een koper. Over het algemeen wordt ook (een deel van) de schulden overgenomen. Bij het opstellen van een overeenkomst voor een activa-passiva transactie is het belangrijk dat de formaliteiten nageleefd worden.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie

Kooijman Autar uit Rotterdam ondersteunt je graag wanneer je je onderneming wilt verkopen. Je hebt immers al genoeg aan je hoofd. Voor meer informatie of het maken van een afspraak neem je contact met ons op door te bellen naar het telefoonnummer +31 (0)10 285 88 88.


 


 

Bel mij terug