ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR M.U.V. 13 JUNI a.s.

Bedrijfsoverdracht

Hulp bij overdracht bedrijf binnen de familie door de huisnotaris uit Rotterdam

Zoek je een huisnotaris in de omgeving Rotterdam die je professioneel advies kan geven over jouw familiebedrijf? Kooijman Autar heeft jarenlange ervaring en voorziet je graag van deskundig en persoonlijk advies. Ongeveer 70% van de Nederlandse bedrijven zijn familiebedrijven. Hierdoor zijn familiebedrijven belangrijk voor onze economie. Ofschoon familiebedrijven – net als andere ondernemingen – een winststreven hebben, zijn zij vooral gericht zijn op de lange termijn. Het familiebedrijf wordt vaak beschouwd als een vermogensbestanddeel waarvan meerdere generaties mogen genieten. Het biedt aan de huidige generatie werkgelegenheid, is voor de oude generatie het pensioen en geeft de nieuwe generatie opleidings- en stagemogelijkheden. Voor veel familiebedrijven geldt dat het familievermogen in het bedrijf zit.

De huisnotaris geeft advies over de overdracht van je familiebedrijf nabij Rotterdam

De overdracht van het familiebedrijf is zonder twijfel een complex gebeuren. Aandacht moet niet alleen geschonken worden aan de financiële, juridische en fiscale kwesties, maar minstens even belangrijk zijn het borgen van de goede familieverhoudingen. Zo zal men bij een familiestatuut">bedrijfsoverdracht binnen de familie oog moeten hebben voor de rollen die de verschillende familieleden hebben: aandeelhoudersovereenkomst">aandeelhouder, werknemer, directeur, verhuurder van bijvoorbeeld het bedrijfspand enzovoorts.

Omdat de wetgever het belang van familiebedrijven heeft onderkend, zijn er in verschillende fiscale wetten maatregelen getroffen om de overdracht van de (familie)onderneming fiscaal zo pijnloos mogelijk te laten verlopen. Dit pakket van voordelen wordt ook aangeduid als bedrijfsopvolgingsregeling (BOR). Kooijman Autar uit Rotterdam is de huisnotaris van veel familiebedrijven. Neem gerust contact op met onze experts om van onze knowhow en expertise te profiteren. Wij zijn te bereiken via het telefoonnummer +31 (0)10 285 88 88.


 


 

Onze experts

Aileen van Driel

Neem contact op met Aileen

Brochures

Bel mij terug