ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR M.U.V. 25 JULI A.S.

Premies werknemersverzekeringen

Premies werknemersverzekeringen

De werknemersverzekeringen verzekeren werknemers tegen inkomensverlies vanwege werkloosheid, arbeidsongeschiktheid of ziekte. De door de werknemer hiervoor te betalen premies worden door de werkgever ingehouden en afgedragen aan de belastingdienst. Wanneer je voor de werknemersverzekeringen geen werknemer bent, hoeven er geen premies afgedragen te worden en ben je dus ook niet verplicht verzekerd.

 

Indien je als aandeelhouder- bestuurder een managementfee ontvangt, is er onder omstandigheden geen sprake van werknemerschap voor de werknemersverzekeringen. Wanneer je via je holding deelneemt voor minder dan de helft in een bepaalde vennootschap en als bestuurder werkzaamheden verricht voor die vennootschap, kan het zijn dat die vennootschap loonbelasting moet afdragen over de managementfee.

 

In veel gevallen is het mogelijk door middel van het aanpassen van statuten en/of certificering van aandelen te voorkomen dat over  managementfees premies werknemersverzekeringen moeten worden ingehouden.

 

Voor meer informatie over managementfees en werknemerschap voor de werknemersverzekeringen, kunt u contact opnemen. Wij adviseren u graag.


 


 

Bel mij terug