ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR 

Stichting administratiekantoor

Stichting administratiekantoor

Soms is het wenselijk dat iemand wel het economisch belang bij een bepaald vermogensbestanddeel, zoals aandelen, verkrijgt maar niet de zeggenschap. Bijvoorbeeld wanneer kinderen een belang in het bedrijf verkrijgen. Maar ook wanneer minderjarige kinderen in het kader van ¬≠estateplanning gerechtigd moeten worden tot onroerende zaken. Dit kan worden bereikt  door de vermogensbestanddelen, zoals bijvoorbeeld de aandelen te certificeren.

 

De vermogensbestanddelen worden dan overgedragen aan, over het algemeen, een daartoe opgerichte stichting. Deze stichting (stichting administratiekantoor of StAk) geeft vervolgens in ruil voor de vermogensbestanddelen, certificaten uit, welke certificaten het economisch belang bij de vermogensbestanddelen vertegenwoordigen.

 

Afhankelijk van de inhoud van de statuten van de StAk, hebben de certificaathouders soms bepaalde rechten binnen het administratiekantoor. Bijvoorbeeld benoemingsrechten van bestuurders of bepaalde goedkeuringsrechten.

 

Het aardige van een stichting is dat de wet  veel ruimte biedt om invulling te geven aan het bestuur, de benoeming van bestuurders en hun bevoegdheden. Dit zorgt ervoor dat het mogelijk is dat de oprichter ook na zijn terugtreden als bestuurder de zekerheid heeft wie zeggenschap heeft over de gecertificeerde vermogensbestanddelen.

 

Voor meer informatie over een stichting administratiekantoor of certificering, kunt u contact opnemen. Wij helpen u graag.


 


 

Bel mij terug