ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR 

Schepen

Teboekstelling van een vliegtuig

Teboekstelling van een vliegtuig (luchtvaartuig) betekent dat het vliegtuig in het register voor luchtvaartuigen van het kadaster wordt ingeschreven. Het register voor luchtvaartuigen is een openbaar register en in principe voor iedereen raadpleegbaar. Het vliegtuig wordt daarin vermeld met naam, registratienummer, maximum startgewicht en andere kenmerken. Ook wordt vermeld wie de eigenaar is en of er hypotheken op rusten.

 

Bij de teboekstelling wordt aan het vliegtuig naast het door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) toegekende registratienummer een uniek nummer toegekend.

 

Teboekstelling van een vliegtuig is noodzakelijk indien er een hypotheek op het vliegtuig gevestigd moet worden.

 

Voor de eerste inschrijving in het luchtvaartuigenregister is de tussenkomst van de notaris in principe niet verplicht. Het is wel noodzakelijk om goedkeuring van de rechtbank te krijgen.

 

De rechtbank vraagt ter beoordeling van het verzoek om specificaties van het vliegtuig, zoals het nummer waaronder het vliegtuig is ingeschreven in het luchtvaartuigenregister, het merk en type, maximaal startgewicht, gevens van het bouwjaar en bouwer, de herkomst en type van de motoren, en enige andere gegevens. 

Er moeten verschillende documenten overgelegd worden, waaronder in elk geval de koopovereenkomst, de kwitantie voor de betaling van de koopsom en een verklarig dat er geen gebreken zijn om het luchtvaartuig teboek te stellen. Indien gewenst begeleiden wij de eerste teboekstelling. Wij kennen de procedures die moeten worden gevolgd.

 

Vanaf het moment van inschrijving kan worden nagegaan wie de juridische eigenaar van het vliegtuig is.

 

Als er bepaalde voorwaarden vervuld zijn, kan een teboekstelling ook weer ongedaan gemaakt worden. Wij kennen de procedures en kunnen hierbij behulpzaam zijn.

 

Voor meer informatie over het teboekstellen of de overdracht van een vliegtuig kunt u contact opnemen. Wij helpen u graag.


 


 

Onze experts

Peter Kooijman

Neem contact op met Peter

Bel mij terug