ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR 

Relatie, scheiden, erven en erfbelasting

Digitale nalatenschap

Wat gebeurt er met je Facebook-, Twitteraccount, Gmail-inbox of andere internetaccount wanneer je overlijdt? Hoe moeten deze worden opgeheven wanneer niemand beschikt over de wachtwoorden hiervoor? Wie is eigenaar van de inhoud? Wanneer dit bij overlijden door niemand wordt opgepakt, kan het gebeuren dat Facebookvrienden nog jarenlang een melding van je verjaardag krijgen.  

Het is mogelijk om in je testament een executeur te benoemen die na je overlijden specifiek deze zaken gaat regelen. Maar je kunt het ook aan de erfgenamen overlaten. Het is dan wel van belang dat zij op dat moment weten wat voor internetaccounts er zoal zijn en wat daarvan de inloggegevens zijn.  

Wij bieden de mogelijkheid van een digitale kluis; daarin kun je niet alleen belangrijke documenten opslaan maar ook de inloggegevens van internetaccounts.  

Bij overlijden kan diegene die de overledene daarvoor bevoegd heeft verklaard bij ons de inloggevens voor de digitale kluis opvragen. Wij geven deze sleutel alleen af aan de daartoe bevoegde persoon.  

Voor meer informatie over een digitale kluis of de digitale nalatenschap, kunt u contact opnemen. Wij adviseren u graag.