ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR 

Bestuur

Bestuur

Het bestuur van een rechtspersoon heeft op basis van de statuten de dagelijkse leiding van een rechtspersoon heeft. Het bestuur bestaat uit één of meer bestuurders. Bij veel vennootschappen wordt het bestuur ook wel aangeduid als directie.

 

De statuten bepalen vaak hoe de besluitvorming binnen het bestuur verloopt en wat de bevoegdheden van individuele bestuurders zijn. Ook kan het zijn dat de algemene vergadering instructies kan geven aan het bestuur.

Binnen het bestuur kan een onderlinge taakverdeling worden afgesproken. Dit gebeurt meestal in een bestuursreglement. Dit betekent echter niet dat je als mede bestuurder niet verantwoordelijk bent.

 

Bij NV's en BV's is het mogelijk om met uitvoerende en niet uitvoerende bestuurders te werken. De uitvoerende bestuurders hebben dan de taken die gewone bestuurders ook hebben. De niet uitvoerende bestuurders hebben gene uitvoerende taak, maar beslissen wel over alles mee. Ze hebben binnen het bestuur een meer toezichthoudende taak.

 

Indien u meer informatie wenst over bestuur of de bevoegdheden en verantwoordelijkheden van een bestuurder, kunt u contact opnemen. Wij helpen u graag.


 


 

Bel mij terug