ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR M.U.V. 25 JULI A.S.

Kadaster

Kadaster

Het kadaster is de door de overheid ingestelde dienst die de openbare registers ten aanzien van onroerende zaken en te boek gestelde vaar- en vliegtuigen (registergoederen) bijhoudt.

 

Het kadaster registreert en verstrekt gegevens over registergoederen in Nederland. Die gegevens worden voor een belangrijk deel door notarissen aangeleverd. Een vereiste voor de overdracht van registergoederen en het vestigen van hypotheek en andere beperkte rechten is namelijk dat een afschrift van de akte bij het kadaster wordt ingeschreven.

 

Om een registergoed te lokaliseren gebruikt men vaak de kadastrale aanduiding, die bestaat uit de naam van de kadastrale gemeente, de letter van de sectie en het nummer van het perceel, eventueel aangevuld met de appartementsindex wanneer het perceel is gesplitst in appartementsrechten.

 

Indien er een geschil is over de grenzen van een kadastraal perceel, kan aan de landmeetkundige dienst van het kadaster gevraagd worden (nieuwe) grenzen te bepalen. Dit gebeurt ofwel door de feitelijke erfafscheiding te volgen ofwel door de kadastrale grenzen in het terrein uit te zetten.

 

Voor meer informatie over het kadaster en geschillen aangaande kadastrale grenzen kunt u contact opnemen. Wij adviseren u graag.


 


 

Bel mij terug