ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR M.U.V. 25 JULI A.S.

Bedrijfsoverdracht

Overdracht bedrijf aan derden

Als u uw bedrijf aan een derde wilt overdragen, is het van groot belang om te bepalen wie die derde precies is. Gaat het om een management-buy-out of gaat het om een echte derde?

Afhankelijk van de persoon van die derde zal uw bedrijf ‘verkoopklaar’ gemaakt moeten worden. Zorgen dat u de administratie goed op orde heeft, blijkt in de praktijk minder vanzelfsprekend. Een onderneming kunt u in dit kader het beste vergelijken met een tweedehands auto: hoe meer garanties gegeven kunnen worden, des te hoger de prijs zal uitvallen. Andersom geldt dat een koper minder zal willen betalen, als er teveel onzekerheden zijn.

U kunt uw bedrijf ook verkoopklaar maken door bijvoorbeeld uw bedrijfsstructuur en alle activa tijdig onder de loep te nemen. Als u bijvoorbeeld gebruik wilt maken van bepaalde fiscale faciliteiten, verlangt de wet dat de bedrijfsstructuur gedurende een bepaalde periode (veelal 3 of 5 jaar) ongewijzigd blijft. Denk in dit kader bijvoorbeeld aan ‘het verhangen’ van het onroerend goed. Door tijdig in actie te komen kunt u - afhankelijk van de waarde van het onroerend goed - tienduizenden tot honderdduizenden euro’s aan overdrachtsbelasting besparen.

 

Onze experts kennen de klappen van de zweep en helpen u graag bij de aan- of verkoop van uw bedrijf. Voor meer informatie kunt u contact opnemen. Wij helpen u graag.


 


 

Onze experts

Aileen van Driel

Neem contact op met Aileen

Brochures

Bel mij terug