ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR M.U.V. 13 JUNI a.s.

Bedrijfsovername Rotterdam

Bedrijfsovername Rotterdam

Is er sprake van bedrijfsovername van derden of binnen de familie van een in Rotterdam of Schiedam gevestigde onderneming? Kooijman Autar uit Rotterdam, nabij Schiedam helpt je graag bij het in orde maken van alle overeenkomsten die nodig zijn voor een bedrijfsovername. Heb jij de administratie al op orde? Dat is namelijk stap 1.

Bedrijfsovername door familie in de omgeving van Rotterdam en Schiedam

bedrijfsoverdracht/overdracht-bedrijf-binnen-de-familie">Familiebedrijven zijn belangrijk voor onze economie. Meer dan 70% van de Nederlandse bedrijven zijn familiebedrijven. De overdracht is dan ook een complexe gelegenheid en dient nauwkeurig uitgevoerd te worden. Er moet namelijk niet alleen rekening gehouden worden met juridische, financiële en fiscale kwesties, maar ook de familieverhoudingen moeten gewaarborgd worden. Welke rol neemt welk familielid aan? Aandeelhouder, werknemer, eigenaar, verhuurder etc. Kooijman Autar heeft ruime ervaring met bedrijfsovername in de omgeving van Schiedam en Rotterdam familiestatuut">binnen de familie. Wij ondersteunen en begeleiden je graag waar nodig.

Bedrijfsovername door derden

Gaat het om een management-buy-out of om een overname door een echte derde? Het is in ieder geval van belang dat je bedrijf verkoopklaar gemaakt wordt. Dit houdt in dat de administratie op orde dient te zijn en dat je de bedrijfsstructuur onder de loep neemt. Wanneer alles op orde is binnen je bedrijf is het tijd om een verkoopmemorandum op te laten stellen. Aan de hand van dit document kan er een passende koper gevonden worden. Succesvolle onderhandelingen monden vaak eerst uit in een intentieovereenkomst. Na ondertekening van de ‘letter of intent’ zal er een onderzoek komen waar alle waardenfactoren aan bod komen. Oftewel, een ‘due dilligence’. Wanneer het onderzoek is afgerond zal de koopprijs worden vastgesteld waarna de koopovereenkomst wordt opgesteld.

 

Hulp bij de bedrijfsovername nabij Rotterdam en Schiedam

Heb je interesse in een van onze diensten? Je maakt eenvoudig een afspraak met een van onze notarissen, adviseurs, mediators en/of juristen door te bellen naar het telefoonnummer +31 (0)10 285 88 88.


 


 

Bel mij terug