ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR 

Erfbelasting besparen

Erfbelasting besparen

Als je iets verkrijgt  ten gevolge van het overlijden van iemand, is er in veel gevallen belasting verschuldigd. Vóór 1 januari 2010 was de wettelijke term voor die belasting: successierecht. Nadien is de wettelijke term erfbelasting. De tarieven en vrijstellingen voor de erfbelasting zijn afhankelijk van de hoogte van de verkrijging en van de relatie die de verkrijger heeft tot de overledene.

 

Er zijn allerlei mogelijkheden om  erfbelasting te besparen.  Eén van de mogelijkheden is om een testament zodanig op te zetten dat er zo min mogelijk belasting wordt betaald.

 

Een andere mogelijkheid is om tijdens leven een schenkingstraject in te zetten.

Hierbij kan gebruik gemaakt worden van de jaarlijkse schenkingsvrijstellingen. Maar soms is het aantrekkelijk om wat meer te schenken en de schenkbelasting voor lief te nemen. Dat is interessant als de schenking tegen een lager tarief belast is dan er bij overlijden betaald zou moeten worden.

 

Verder zijn goede huwelijksvoorwaarden, partnerschapsvoorwaarden of een samenlevingsovereenkomst belangrijk voor besparing van erfbelasting.

 

Voor meer informatie over het besparen van erfbelasting kunt u contact opnemen. Wij adviseren u graag.


 


 

Bel mij terug