ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR 

Ondernemingsvormen Rotterdam

Ondernemingsvormen Rotterdam

Ondernemingsvormen voor jouw bedrijf in Rotterdam of elders, kunnen in twee categorieën worden verdeeld. Bij vormen van ondernemingen met rechtspersoonlijkheid is, zoals de naam het al zegt, de rechtspersoon aansprakelijk. Bij ondernemingsvormen zonder rechtspersoonlijkheid is de eigenaar of vennoot aansprakelijk. Deskundig advies over deze ondernemingsvormen ontvang je van Kooijman Autar, gevestigd in Rotterdam.

Voorbeelden van de verschillende ondernemingsvormen in regio Rotterdam of elders

Ben je al een aantal jaar ondernemer? Dan is het goed om te kijken of de huidige ondernemingsvorm nog bij je past. Ondernemingsvormen met rechtspersoonlijkheid zijn onder andere bv’s, nv’s, coöperaties en vereniging">verenigingen in de buurt van Rotterdam, of elders. Onder ondernemingsvormen zonder rechtspersoonlijkheid vallen onder meer eenmanszaken, maatschappen en cv’s. Voordat je start met ondernemen in Rotterdam, is het verstandig om jezelf een aantal vragen te stellen met betrekking tot ondernemingsvormen. Op basis van deze vragen kun je kiezen voor de juiste vorm van ondernemen. Enkele vragen zijn:

  • Woon je alleen, samen of ben je gehuwd?
  • Wat is fiscaal het voordeligst (hoe betaal ik zo min mogelijk belasting)?
  • Ga je samen ondernemen of juist alleen?
  • Hoe is je privévermogen samengesteld?
  • Met wat voor opdrachtgevers wordt gewerkt?

De financiële gevolgen per ondernemingsvorm zijn verschillend. Bij een ondernemingsvorm zonder rechtspersoonlijkheid ben je privé aansprakelijk voor de schulden tijdens het ondernemen in een stad als Rotterdam. Kies je voor aansprakelijkheid met rechtspersoonlijkheid? Dan is alleen de rechtspersoon aansprakelijk voor de schulden. Zeker wanneer je het een en ander aan privé bezit hebt, bijvoorbeeld een eigen huis, is de bescherming ervan een belangrijk aspect.

 

Kom langs voor een persoonlijk gesprek

Wil je gaan ondernemen in Rotterdam? Maar wil je hier eerst een persoonlijk advies over ontvangen? Bijvoorbeeld over welke ondernemingsvorm het beste aansluit bij jouw manier van ondernemen in Rotterdam of waar je op moet letten bij een bedrijfsovername? Plan telefonisch een afspraak in door te bellen naar het nummer: +31 (0)10 285 88 88.


 


 

Bel mij terug