ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR 

Akte van splitsing gebouw

Akte van splitsing gebouw

Een opdeling van appartementsrechten komt tot stand via een notariële akte van splitsing. In deze notariële akte van splitsing wordt vastgelegd in welke delen het gebouw gesplitst moet worden. Dit wordt in de akte beschreven aan de hand van een plattegrond van het gebouw waarop wordt aangegeven om welke delen het gaat.

Hulp bij het opstellen van een notariële akte van splitsing

In de notariële akte van splitsing wordt niet alleen beschreven van welke gedeelten van het gebouw iedere eigenaar van een onroerend-goed-huis-en-hypotheek/splitsen-in-appartementsrechten">appartementsrecht een exclusief gebruiksrecht heeft. In de akte wordt bijvoorbeeld ook beschreven hoe het zit met kosten van onderhoud, hoe iedereen moet omgaan met de gemeenschappelijke gedeelten, en hoe een eigenaar met een privé-gedeelte moet omgaan. Dat laatste kan zelfs zover gaan dat een privé-gedeelte enkel in gebruik genomen mag worden na verkregen toestemming van de vereniging van eigenaren. Kooijman Autar uit Rotterdam staat klaar om je te helpen bij het opstellen en afronden van een notariële akte van splitsing.

 

Schakel onze hulp in

Appartementensplitsingen worden in veel situaties toegepast. Denk aan de splitsing van een boven- en benedenwoning, maar ook wanneer het wenselijk is dat de individuele parkeerplaatsen op een parkeerterrein los overdraagbaar zijn. In dat laatste geval wordt per parkeerplaats ruim € 500,00 aan kadastrale kosten bespaard. Wil je meer informatie of heb je vragen over het opstellen van een splitsingsakte? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen door te bellen naar +31 (0)10 285 88 88. Wij staan je graag te woord. Ook voor andere diensten, zoals de inkoop-en-intrekking-aandelen">inkoop van eigen aandelen, schakel je ons in!


 


 

Bel mij terug