ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR 

Inkomstenbelasting

Inkomstenbelasting

Veel werkzaamheden waarvoor wij worden ingeschakeld hebben een fiscaal motief. Vrijwel alle andere werkzaamheden hebben fiscale gevolgen. Om die reden vinden we het van belang dat wij over uitgebreide fiscale kennis beschikken. Ook op het gebied van de inkomstenbelasting voor zover dat onze werkzaamheden raakt.

 

Binnen de Nederlandse inkomstenbelasting kennen we drie boxen:

  • Box 1: inkomstenbelasting over de inkomsten uit werk en woning
    Hierbinnen adviseren we omtrent de hypotheekrente aftrek. Het al dan niet staken van een onderneming. Wanneer beleggingen niet meer in Box 3 belast worden maar in Box 1. Wat de gevolgen zijn van een lening aan de eigen BV en nog veel meer. Vanwege de hoge tarieven is het aantrekkelijk om de juiste keuze's te maken.
  • Box 2: inkomen uit aanmerkelijk belang
    We adviseren graag over de gevolgen van inbreng van een aandelenpakket in een andere BV of over de vervreemding van aandelen. Een juiste opbouw van testamenten kan heffing beperken of uitstellen.
  • Box 3: inkomen uit sparen en beleggen

Bij hoge beleggingsrendementen is de vermogensrendementsheffing niet erg bezwaarlijk maar dat is snel anders als je geen of een negatief rendement hebt. Wij verkennen samen de mogelijkheden om heffing te voorkomen. Maar adviseren ook graag op de wijze waarop u veilig in Box 3 kunt beleggen zonder het risico te lopen opeens in Box 1 aangeslagen te worden.

 

Wanneer we met u om de tafel zitten, hebben wij ook oog voor de gevolgen voor de inkomstenbelasting. Zo kan worden voorkomen dat besparing van erfbelasting wordt gestraft met een hoge aanslag inkomstenbelasting of een lucratieve deal achteraf minder gunstig is.


 


 

Bel mij terug