Iedere donderdag, gratis inloopspreekuur van 17.00-18.00 uur.

Geregistreerd partnerschap

Geregistreerd partnerschap

Het geregistreerd partnerschap is iets anders dan samen op hetzelfde adres zijn ingeschreven in Rotterdam of het maken van een samenlevingsovereenkomst. Voor het aangaan van een geregistreerd partnerschap gelden dezelfde formaliteiten als voor het aangaan van een huwelijk. Het heeft ook vrijwel dezelfde gevolgen.

Partnerschapsvoorwaarden bij geregistreerd partnerschap en je onderneming in Rotterdam  

Net als bij het huwelijk ontstaat tussen partners die na 1 janurai 2018 een geregistreerd partnerschap aangaan een beperkte gemeenschap van goederen. Ze kunnen ervoor kiezen om daarvan af te wijken. Afwijken doe je door het opmaken van partnerschapsvoorwaarden. Dit is vooral als er een onderneming is bij één van de partners van belang. De andere partner krijgt namelijk een aanspraak op een deel van de waarde van de onderneming. Omdat het onduidelijk is wat de omvang van die aanspraak is, is de kans op problemen bij een eventuele scheiding groot. In partnerschapsvoorwaarden kunnen de zaken goed worden vastgelegd.

 

Het verschil met het huwelijk is onder andere dat geregistreerd partners voor een scheiding niet naar de rechter hoeven, tenzij zij minderjarige kinderen hebben. Geregistreerde partners zonder minderjarige kinderen kunnen met behulp van de notaris of advocaat via de ambtenaar van de burgerlijke stand het geregistreerd partnerschap ontbinden.

 

Net als voor gehuwden geldt voor geregistreerd partners dat zij krachtens de wet erfgenaam van de ander zijn.

 

Ontvang je graag meer informatie over geregistreerd partnerschap voor jouw onderneming in Rotterdam? Wij adviseren je graag. Je bereikt ons via het telefoonnummer +31 (0)10 285 88 88.


 


 

Bel mij terug