ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR M.U.V. 25 JULI A.S.

Medewerkers

Helma Leonhard-Strien

Helma Leonhard-Strien is al meer dan 40 jaar aan ons kantoor verbonden. Na haar studie rechten in Rotterdam en Leiden is zij werkzaam geweest als docent aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 1983 begon zij als kandidaat-notaris bij de voorloper van ons kantoor. In 2000 werd zij benoemd tot notaris. Helma is gespecialiseerd in familierecht. Op de vraag waarom haar liefde met name uitgaat naar het familierecht, antwoordt zij: "Binnen het familierecht staan de mensen en hun emoties centraal".

Sinds 2006 is Helma gecertificeerd VMN-mediator en MfN-mediator. Als mediator begeleidt Helma veel (echt)scheidingen en conflicten in nalatenschappen. 

Tenslotte is zij één van de auteurs van de boeken "Notaris en scheiding", “Compendium Echtscheiding” en "Compendium Samenwonen".

Helma: "Scheiden en het afwikkelen van een nalatenschap is voor de betrokkenen en hun omgeving een zwaar en altijd emotioneel beladen traject. Zeker in geval er bij een scheiding kinderen zijn betrokken of er ruzie tussen de erfgenamen is, kunnen de gemoederen behoorlijk verhit raken. Eén verkeerd woord, en de vlam slaat in de pan. Als je hen zodanig kunt begeleiden dat zij uiteindelijk toch in goed overleg samen tot oplossingen komen, is dat een heel dankbare taak."

Hoewel Helma volgens de wet nog even door mocht als notaris, heeft zij besloten om haar leven toch iets anders te gaan inrichten en meer tijd vrij te maken voor Frankrijk, golf en gewoon een goed boek.

Met ingang van 1 januari 2024 is zij geen notaris meer, maar gelukkig blijft Helma nog wel aan ons kantoor verbonden.

Zij blijft op ons kantoor werkzaam in de nalatenschapspraktijk voor het afwikkelen van nalatenschappen en voor de executeursservice. Tevens blijft zij aan ons kantoor verbonden als mediator voor (echt)scheidingen en nalatenschappen.


 

Direct contact

Helma Leonhard-Strien

Oud-notaris/mediator

010-2858848
hleonhard@kooijmanautar.nl

 

Download VCF