ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR (M.U.V. 30 MAART A.S.)

 

 

Medewerkers

HelmaLeonhard-Strien

Helma Leonhard-Strien is één van de notarissen van ons kantoor. Ze is er al meer dan 30 jaar werkzaam. Na haar studie rechten in Rotterdam en Leiden is zij werkzaam geweest als docent aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. In 1983 begon zij als kandidaat-notaris bij de voorloper van ons kantoor. In 2000 werd zij benoemd tot notaris. Helma is gespecialiseerd in familierecht. Op de vraag waarom haar liefde met name uitgaat naar het familierecht, antwoordt zij: "Binnen het familierecht staan de mensen en hun emoties centraal".

Helma is gecertificeerd estateplanner en aangesloten bij EPN (vereniging van Estate Planners in het Notariaat). Zij is ook al ruim 10 jaar gecertificeerd VMN-mediator en MfN-mediator. Als mediator begeleidt Helma veel (echt)scheidingen en conflicten in nalatenschappen. 

Tenslotte is zij één van de auteurs van het boek "Notaris en scheiding" en het boek "Compendium Samenwonen".

Helma: "Scheiden en het afwikkelen van een nalatenschap is voor de betrokkenen en hun omgeving een zwaar en altijd emotioneel beladen traject. Zeker in geval er bij een scheiding kinderen zijn betrokken of er ruzie tussen de erfgenamen is, kunnen de gemoederen behoorlijk verhit raken. Eén verkeerd woord, en de vlam slaat in de pan. Als je hen zodanig kunt begeleiden dat zij uiteindelijk toch in goed overleg samen tot oplossingen komen, is dat een heel dankbare taak."

 

Privé is Helma als het enigszins kan te vinden in Frankrijk, of in de tuin met een boek. Een keukenprinses is ze jammer genoeg niet, maar van een (door een ander klaargemaakt) Bourgondisch diner houdt ze eens te meer.


 

Direct contact

HelmaLeonhard-Strien

Notaris

010-2858838
hleonhard@kooijmanautar.nl

 

Download VCF