ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR M.U.V. 13 JUNI a.s.

Particulier

Alles over relatie, scheiden, erven en erfbelasting

Advisering in het familierecht is complexer dan op het eerste gezicht lijkt. Er dient niet alleen rekening gehouden te worden met de huidige situatie, maar ook met mogelijke situaties welke zich in de toekomst kunnen voordoen. Bij het maken van een testament is het van belang om niet alleen na te denken over de gevolgen van het eigen overlijden, maar ook over de gevolgen van het overlijden van erfgenamen, zowel voor als na het eigen overlijden. Bij het maken van een samenlevingsovereenkomst of huwelijksvoorwaarden zal moeten worden nagedacht over de vraag hoe de bescherming tegen schuldeisers zich verhoudt tot de verzorgingsgedachte. Last but not least zal rekening moeten worden gehouden met de fiscale gevolgen en besparing van belasting. Onze experts stellen de vraag achter de vraag en zijn in staat zich in te leven in de situatie en een creatieve oplossing vorm te geven.

 

Kooijman Autar Notarissen is het creatieve notariskantoor van Rotterdam en omstreken als het gaat om testamenten, huwelijksvoorwaarden, samenlevingsovereenkomsten en de afwikkeling van nalatenschappen. Wij besparen erfbelasting en voorkomen problemen.


 

Alles over onroerend goed, huis en hypotheek

De creativiteit binnen de onroerend goed afdeling, zie je terug in de manier waarop wij de belangen van beide partijen in het oog houden en waar nodig tussen partijen onderhandelen omtrent mogelijk alternatieve bruikbare oplossingen. Maar ook in de manier waarop wij omgaan met de omzet- en overdrachtsbelasting. Bij dit alles kijken we naar het belang van partijen en hun wensen ten aanzien van het onroerend goed. Wanneer bijvoorbeeld een gebouw in appartementsrechten wordt gesplitst houden we rekening met de toekomstige exploitatiemogelijkheden. Het opzetten van een bouwproject bijvoorbeeld wordt zodanig gedaan dat achterpaden en andere gemeenschappelijke voorzieningen goed beheerd kunnen worden.


 

Alles over estate planning

Via estate planning, door ons kantoor in Rotterdam, regel je onder andere wat je nabestaanden krijgen wanneer je komt te overlijden. Niet alleen wanneer je over een eigen bedrijf in regio Rotterdam beschikt, is het verstandig om iets met estate planning, ook wel een nalatenschapsplanning genoemd, te doen. Maar ook wanneer je een eigen woning of spaarpotje hebt. Wil je ook alles goed geregeld hebben? Onze estate planners uit Rotterdam stellen graag een estate planningsadvies voor je op.

Estate planning door ervaren planners uit Rotterdam

Wil jij belangrijke zaken vastleggen voor je nabestaanden aan wie je iets wilt overdragen na overlijden? Dan is het belangrijk dat jouw wensen vastgelegd worden op basis van een estate planningsrapport. Maar wat zijn nu precies de voordelen? Goed advies op het gebied van estate planning zorgt voor rust voor jou en je nabestaanden, in zowel Rotterdam als omgeving. Door een juiste uitvoering:

  • Bepaal je zelf aan wie en wanneer je jouw vermogen overdraagt;
  • Beperk je de gevolgen van erfbelasting en schenkbelasting;
  • Zorg je voor continuïteit binnen je onderneming.

Door een advies op het gebied van estate planning op te laten stellen door onze planners uit Rotterdam en dit goed uit te laten voeren, is de kans op familieruzies ook een stuk kleiner omdat alles van tevoren al vaststaat.

Een testament opstellen door de estate planners in Rotterdam

Naast dwingend recht, is er ook regelend recht waarvan afgeweken kan worden door een testament op te stellen. Wil je bijvoorbeeld zelf bepalen wie je erfgenamen zijn, wie je nalatenschap mag afwikkelen of een uitsluitingsclausule opnemen? Dan is het verstandig om een testament op te laten stellen door onze estate planners uit Rotterdam. En heb je gedacht aan een voogd voor je minderjarige kinderen? Wij vinden het belangrijk dat het testament up-to-date gehouden wordt door eens in de vijf jaar bijeen te komen om de zaken door te nemen. Denk bijvoorbeeld aan toekomstige ontwikkelingen in de familieomstandigheden, het vermogen en wetswijzigingen.

 

Maak een afspraak

Wil je graag een afspraak maken met een van onze estate planners bij ons kantoor in Rotterdam? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer +31 (0)10 285 88 88. Op donderdag hebben we tussen 17.00 en 18.00 uur een gratis inloopspreekuur. Onze enthousiaste medewerkers staan je graag te woord.


 

Bel mij terug