In verband met het coronavirus zal er voorlopig geen inloopspreekuur op donderdag plaatsvinden.

 

 

Particulier

Alles over relatie, scheiden, erven en erfbelasting

Advisering in het familierecht is complexer dan op het eerste gezicht lijkt. Er dient niet alleen rekening gehouden te worden met de huidige situatie, maar ook met mogelijke situaties welke zich in de toekomst kunnen voordoen. Bij het maken van een testament is het van belang om niet alleen na te denken over de gevolgen van het eigen overlijden, maar ook over de gevolgen van het overlijden van erfgenamen, zowel voor als na het eigen overlijden. Bij het maken van een samenlevingsovereenkomst of huwelijksvoorwaarden zal moeten worden nagedacht over de vraag hoe de bescherming tegen schuldeisers zich verhoudt tot de verzorgingsgedachte. Last but not least zal rekening moeten worden gehouden met de fiscale gevolgen en besparing van belasting. Onze experts stellen de vraag achter de vraag en zijn in staat zich in te leven in de situatie en een creatieve oplossing vorm te geven.

 

Kooijman Autar Notarissen is het creatieve notariskantoor van Rotterdam en omstreken als het gaat om testamenten, huwelijksvoorwaarden, samenlevingsovereenkomsten en de afwikkeling van nalatenschappen. Wij besparen erfbelasting en voorkomen problemen.


 

Alles over onroerend goed, huis en hypotheek

De creativiteit binnen de onroerend goed afdeling, zie je terug in de manier waarop wij de belangen van beide partijen in het oog houden en waar nodig tussen partijen onderhandelen omtrent mogelijk alternatieve bruikbare oplossingen. Maar ook in de manier waarop wij omgaan met de omzet- en overdrachtsbelasting. Bij dit alles kijken we naar het belang van partijen en hun wensen ten aanzien van het onroerend goed. Wanneer bijvoorbeeld een gebouw in appartementsrechten wordt gesplitst houden we rekening met de toekomstige exploitatiemogelijkheden. Het opzetten van een bouwproject bijvoorbeeld wordt zodanig gedaan dat achterpaden en andere gemeenschappelijke voorzieningen goed beheerd kunnen worden.


 

Alles over estate planning

Bij estate planning gaat het er primair om dat wordt bereikt dat je bezittingen daar terecht komen waar je dat wilt. Daarnaast gaat het over de zeggenschap over die bezittingen en het voorkomen dat teveel belasting wordt betaald. Bij dit alles wordt ook gekeken naar bescherming van die bezittingen tegen bedreigingen, zoals schuldeisers en aanstaande ex-schoonfamilies. De manieren om dit vorm te geven zijn goede  testamenten, huwelijksvoorwaarden, schenkingstrajecten, certificeringen en de juiste vennootschapsstructuren. Onze experts hebben een ruime en gedegen kennis op dit gebied en zijn gecertificeerd door de vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN).


 

Bel mij terug