ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR M.U.V. 25 JULI A.S.

Onroerend goed, huis en hypotheek

Partijadviseur

Door onze expertise op een breed scala aan rechtsgebieden zijn wij niet alleen goed in staat om onze taak als notaris te vervullen, maar ook om, net als een advocaat, op te treden als partijadviseur.

 

Op het gebied van het erfrecht worden wij met regelmaat ingeschakeld bij conflicten tussen erfgenamen, legatarissen, legitimarissen, executeurs en bewindvoerders. Wij zijn als geen ander in staat om een testament te interpreteren, de situatie te beoordelen en je standpunt over te brengen aan een wederpartij.

 

Bij het opmaken van huwelijksvoorwaarden of een samenlevingsovereenkomst, is het nog wel eens zo dat één van de partners zijn of haar wens erg doordrukt. Ook kan het zijn dat er een indruk is dat een collega notaris de ongelijkheid tussen partijen niet of onvoldoende opheft. In dat soort situaties kunnen wij een second opinion geven of aanwezig zijn bij de onderhandelingen.

 

Indien je als particulier of ondernemer een huis of bedrijfspand koopt kunnen we je als partij adviseur begeleiden bij de onderhandelingen en het opmaken van de koopakte. Wij wijzen je afhankelijk van jou positie op onbewust gegeven garanties of niet gegeven garanties. Ook kunnen we de juridische due dilligence verzorgen. Tevens beoordelen we huurovereenkomsten, voorgaande akten, akten van splitsing en overige stukken.

Maar ook bij de uitleg van erfdienstbaarheden, kwalitatieve verplichtingen of boete-/kettingbedingen of een geschil met de erfverpachter, kunnen we je belang behartigen.

 

Bij de aankoop van een onderneming of de aandelen in het kapitaal van een vennootschap, is het van belang een goed due dilligence onderzoek te laten verrichten. Enerzijds heeft dat betrekking op cijfers, maar het is van belang om dit ook te doen ten aanzien van alle contracten, eigendomsakten en dergelijke. Wij kunnen dit voor je verzorgen. Dat geldt ook voor de begeleiding van het koop-  of verkoop traject. Afhankelijk van je rol, moet je niet te veel garanties geven dan wel er te weinig krijgen. Maar ook andere addertjes onder het gras in het door een ander opgemaakte contract brengen we graag onder je aandacht.

 

Wanneer  je  een probleem hebt op het gebied van het erfrecht, familierecht, ondernemingsrecht, vastgoed recht, contractenrecht,  kunt u  contact opnemen. Wij helpen u graag.


 


 

Onze experts

Charlotte Blokhuis

Neem contact op met Charlotte

Rob de Gilder

Neem contact op met Rob

Peter Kooijman

Neem contact op met Peter

Bel mij terug