ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR 

Ondernemen en rechtspersonen

Inkoop en intrekking aandelen

Soms is het wenselijk voor een BV of NV om zich bezig te houden met de inkoop of het intrekken van eigen aandelen. Dit is bijvoorbeeld het geval indien het belang van een bepaalde aandeelhouder verminderd moet worden. Bij de inkoop of het intrekken van eigen aandelen van een bedrijf is een notariële akte verplicht. Hiermee kan Kooijman Autar uit Rotterdam je uitstekend van dienst zijn.

 

Wat kun je verwachten bij de inkoop van eigen aandelen?

Naast de formaliteiten die gelden voor de levering van aandelen, gelden er vaak aanvullende statutaire voorschriften voor inkoop van aandelen. Daarnaast dient zowel bij inkoop als bij intrekking van aandelen met terugbetaling voldaan te worden aan de uitkeringstoets. Intrekking van aandelen die niet door de vennootschap worden gehouden, is uitsluitend mogelijk indien de statutenwijziging-notaris-rotterdam">statuten dit mogelijk maken of indien de betrokken aandeelhouders daarmee instemmen. Bij een NV zijn de mogelijkheden om aandelen in te trekken beperkter dan bij een BV. Wil je meer weten over ons bedrijf of onze diensten? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

 

Profiteer van onze expertise

Na inkoop of intrekking dient ten minste één aandeel met stemrecht bij anderen dan de vennootschap geplaatst te zijn. Voor meer informatie over inkoop en intrekking van eigen aandelen, kun je contact opnemen met ons notariskantoor in regio Schiedam door te bellen naar +31 (0)10 285 88 88. Onze enthousiaste medewerkers staan je graag te woord.


 


 

Onze experts

Aileen van Driel

Neem contact op met Aileen

Petra van Leeuwen-Breijer

Neem contact op met Petra

Brochures

Bel mij terug