ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR M.U.V. 13 JUNI a.s.

Zakelijk

Alles over ondernemen en rechtspersonen

Bij het oprichten van een BV of andere rechtspersoon is het van belang om na te denken over de verhoudingen binnen die rechtspersoon. Niet alleen de verhoudingen tussen aandeelhouders zijn belangrijk, maar ook die tussen aandeelhouders en de directie en/of de raad van commissarissen. Wij zijn als specialisten in staat om ons te verplaatsen in de mogelijke wensen. Hierdoor kunnen we statuten en aandeelhoudersovereenkomsten perfect op de situatie afstemmen. Ook voor een fusie, splitsing of aandelenoverdracht ben je bij ons aan het juiste adres.

 

Als het gaat om het opzetten of de reorganisatie van een vennootschapsstructuur is het goed om ook direct te bezien of dit ook goed is afgestemd op de privésituatie van de aandeelhouders. Wij adviseren graag over de afstemming van de vennootschapsstructuur op testamenten en huwelijksvoorwaarden.

 

Ook voor het oprichten van een stichting of vereniging al dan niet met ANBI-status ben je bij Kooijman Autar Notarissen aan het goede adres.


 

Alles over bedrijfsoverdracht

Als partij adviseur zijn wij in staat om je te helpen bij het sluiten van de beste deal met een voor jou zo goed mogelijke uitwerking. Voor een koper is het van belang dat hij veel zekerheid krijgt. Een verkoper is het meest gebaat bij duidelijkheid en beperkte garanties. Bij een management buy out, een management buy in of een overdracht binnen familieverband spelen emoties  een belangrijke rol, niet alleen bij de verkoper of koper, maar ook bij andere kinderen en partners in de familie. Door inlevingsvermogen en kennis kunnen wij dit in goede banen leiden.

 

Bij een verkoop of aankoop van een bedrijf is het ook goed om te bezien of het mogelijk is dit zo in te richten dat er uiteindelijk zo min mogelijk belasting verschuldigd is. De experts op het geboed van estate planning van Kooijman Autar Notarissen zijn in staat om u te adviseren op welke wijze zo min mogelijk erfbelasting of schenkbelasting is verschuldigd.


 

Alles over schepen

Zowel voor de ondernemer als voor de particulier begeleiden we transacties met schepen. Dat kan varieren van superjachten en andere zeeschepen tot woonarken. Of het nu gaat om een binnenvaartschip of zeiljacht; wij zijn in staat om de te boekstelling, overdracht of hypotheek snel en adequaat te regelen. Ook adviseren we graag over de samenwerking tussen de eigenaren van een schip of overdracht van een scheepvaartonderneming.


 

Bel mij terug