Iedere donderdag, gratis inloopspreekuur van 17.00-18.00 uur.

Ondernemingsvormen

Ondernemingsvormen kunnen in twee categorieën worden verdeeld. Bij ondernemingsvormen met rechtspersoonlijkheid is, zoals de naam het al zegt, de rechtspersoon aansprakelijk, bij ondernemingsvormen zonder rechtspersoonlijkheid is de eigenaar of vennoot aansprakelijk. Deskundig advies over deze vormen van ondernemen ontvang je van Kooijman Autar, gevestigd in Rotterdam.

Voorbeelden van de verschillende ondernemingsvormen

Ben je al een aantal jaar ondernemer? Dan weet je vast en zeker onder welke ondernemingsvorm jij valt. Bij ondernemingsvormen met rechtspersoonlijkheid vallen onder meer BV’s, NV’s, coöperaties en verenigingen. Onder ondernemingsvormen zonder rechtspersoonlijkheid vallen onder meer eenmanszaken, maatschappen en CV’s. Voordat je start aan het ondernemen in Rotterdam, is het verstandig om jezelf een aantal vragen te stellen. Op basis van deze vragen kun je kiezen voor de juiste vorm van ondernemen. Enkele vragen zijn:

  • Woon je alleen, samen of ben je gehuwd?
  • Wat is fiscaal het voordeligst? (hoe betaal ik zo min mogelijk belasting);
  • Ga je samen ondernemen of juist alleen?
  • Hoe is je privévermogen samengesteld?
  • Met wat voor opdrachtgevers wordt gewerkt?

Daarnaast zijn de financiële gevolgen per ondernemingsvorm verschillend. Bij een ondernemingsvorm zonder rechtspersoonlijkheid ben je privé aansprakelijk voor de schulden tijdens het ondernemen in een stad als Rotterdam. Kies je voor aansprakelijkheid met rechtspersoonlijkheid? Dan is alleen de rechtspersoon aansprakelijk voor de schulden.

Kom langs voor een persoonlijk gesprek

Wil je gaan ondernemen in Rotterdam? Maar wil je hier eerst een persoonlijk advies over ontvangen? Bijvoorbeeld over welke ondernemingsvorm het beste aansluit bij jouw manier van ondernemen in Rotterdam? Plan een afspraak telefonisch door te bellen naar het nummer: +31 (0)10 285 88 88.


 

Neem contact met ons op

Contact opnemen