Iedere donderdag, gratis inloopspreekuur van 17.00-18.00 uur.

Aandeelhoudersovereenkomst

Een aandeelhoudersovereenkomst is onmisbaar wanneer je een bedrijf met meerdere mensen runt. Binnen je bedrijf wil je dat alle neuzen dezelfde kant op staan. In het begin zal dit zeker zo zijn, maar in de loop der tijd kan het zo zijn dat partners en samenwerkingen een andere visie krijgen. Om onenigheid te voorkomen is het verstandig om een aandeelhoudersovereenkomst op te stellen voordat je je onderneming begint. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het opzetten van een aandeelhoudersovereenkomst? Kooijman Autar is je graag van dienst.

Waar bestaat een aandeelhoudersovereenkomst uit?

De besluitvorming en toetreding van nieuwe aandeelhouders zijn een van de belangrijkste onderdelen van een aandeelhoudersovereenkomst. Maar ook zaken zoals bijzondere aanbiedingsverplichtingen, de regelingen omtrent ongelijke stortingen op aandelen en een waarderingsregeling ingeval van verkoop aan andere aandeelhouders maken onderdeel uit van deze overeenkomst. Andere zaken zijn onder andere:

  • Specifieke winstreserves;
  • Regeling omtrent bijzondere benoemingsrechten en/of voordrachtrechten van aandeelhouders;
  • Verstrekte meerderheid van bijzondere besluiten;
  • Non- concurrentiebeding;
  • Management overeenkomsten;
  • Lock-up periode.

Een conflict is snel geboren, maak daarom heldere afspraken. Wij helpen je graag met het opzetten van een aandeelhoudersovereenkomst. Voor het maken van een afspraak of voor vragen bel je naar het telefoonnummer +31 (0)10 285 88 88.


 

Bel mij terug

Neem contact met ons op

Velden met * zijn verplicht