Iedere donderdag, gratis inloopspreekuur van 17.00-18.00 uur.

Aandelenoverdracht

Bij een besloten vennootschap wordt er meestal voor aandelenoverdracht gekozen wanneer je je bedrijf wilt verkopen. Een andere optie is om je bedrijf via een activa-passiva transactie te verkopen. Te allen tijde is het belangrijk dat je bewust bent over de financiële en fiscale gevolgen. Je bedrijf verkopen bestaat uit een intensief proces wat een lange voorbereidingstijd vergt. Daarom is het altijd van belang dat je bedrijf altijd verkoopklaar is. Alle contracten moeten goed gedocumenteerd zijn en de ondernemingsstructuur moet helder zijn. Kooijman Autar biedt je deskundige en persoonlijke begeleiding bij de aandelenoverdracht en stelt een professionele overeenkomst voor je op.

Een aandelenoverdracht overeenkomst op maat gemaakt

Hoe uitgebreid de overeenkomst van de aandelenoverdracht is, hangt geheel af van wat er bij het opzetten van je bedrijf is overeengekomen. Heb je al een aandelenoverdracht overeenkomst opgesteld? Dan is het niet mogelijk om in de leverings- of uitgifte akte nadere eisen te stellen. Maar wat controleren wij voor jou bij een aandelenoverdracht? Naast de gebruikelijke controles kijken wij onder andere nauwkeurig naar de volgende zaken:

  • Of voorkeursrechten zijn nageleefd;
  • Of de besluitvorming goed is verlopen;
  • Hoe de tegenprestatie zich verhoudt tot het eigen vermogen en de winst van de vennootschap;
  • Of het register van aandeelhouders is bijgewerkt;
  • Hoe de verkoper de aandelen heeft verkregen.

Een activa-passiva transactie in plaats van een aandelenoverdracht overeenkomst

Bij een activa-passiva transactie gaat het om de overdracht van alle goederen inclusief de vorderingen die behoren tot de onderneming of een gedeelte aan een koper. Hierbij is het verplicht om ook (een deel van) de schulden over te nemen. Bij het opstellen van een activa-passiva transactie is het belangrijk dat de formaliteiten nageleefd worden. Kooijman Autar ondersteunt je graag wanneer je je onderneming wilt verkopen. Je hebt immers al genoeg aan je hoofd. Bel voor meer informatie of het maken van een afspraak naar het telefoonnummer +31 (0)10 285 88 88.


 

Neem contact met ons op

Contact opnemen