ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR M.U.V. 13 JUNI a.s.

Nieuwsbrief

Coronaprotocol

 

Voor uw en onze veiligheid hanteren wij dit coronaprotocol


1.    Ofschoon ons kantoor op werkdagen van 08.00 uur tot 17.00 uur geopend is, zullen wij - gelet op de adviezen van het RIVM en mits gelet op onze notariële zorgplicht naar onze mening verantwoord - besprekingen met u zoveel mogelijk via een beeldverbinding van Skype, FaceTime of Whatsapp voeren.

Om de juiste afweging te maken verzoeken wij u daarom om met ons te bellen in plaats van spontaan langs te komen.

 

2.    Als u ons kantoor bezoekt, dient u nadat u uw jas in de garderobe heeft opgehangen uw handen grondig te wassen. U mag er op rekenen dat onze medewerkers van hun kant ook al het mogelijke doen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

 

3.    Gedurende de periode dat dit coronaprotocol geldt, zullen wij u geen hand geven en gepaste afstand houden. De betrokkenheid bij u en uw dossiers zal echter even groot zijn als voorheen.

 

4.     Conform het advies van de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) zullen wij per transactie nagaan of een notariële akte ook middels een onderhandse volmacht kan worden getekend. Als dat mogelijk is, nemen wij contact met u op; zo kunnen wij de momenten van fysieke ontmoetingen tot het minimum beperken.


5.    Wij zullen bij het inplannen van een afspraak een werkdag vóór de betreffende afspraak telefonisch informeren naar uw gezondheidstoestand en omstandigheden die mogelijk tot een coronabesmetting van u hebben geleid. Als wij het onverantwoord vinden u te ontvangen, zullen wij samen met u naar een alternatief zoeken.

      

6.    Indien u

       -    vermoedt dat u drager van het coronavirus bent;

       -    mensen heeft ontmoet die positief getest zijn op het coronavirus;

       -    onlangs in een gebied bent geweest met een verhoogde kans op corona;

       -    mensen uit een coronagebied fysiek heeft ontmoet,

verzoeken wij u ons daarvan - ook ongevraagd - in kennis te stellen. 

Andersom mag u er op rekenen dat wij ons ook bekommeren om uw gezondheid en veiligheid.

 

7.    Indien u slecht ter been bent en gebruik wenst te maken van onze invalidelift, verzoeken wij u dit minimaal een dag vóór de betreffende afspraak aan ons te melden. Hierdoor kunnen wij de wachttijd voor u beperken.

 

8.    Indien u bij het passeren van de akte geld dient (bij) te betalen, verzoeken wij u dit middels een pinbetaling te doen. Zo kan het gevaar op besmetting worden ingedamd.

 

9.    Gedurende de periode dat dit coronaprotocol van kracht is, zullen wij met grote terughoudendheid legalisaties uitvoeren. Wij adviseren u daarom contact op te nemen met de notaris ten overstaan van wie de akte zal worden gepasseerd. Die notaris kan u wellicht een alternatieve mogelijkheid bieden, waarmee uw akte toch op tijd kan passeren. De KNB heeft aan alle notariskantoren een schrijven gestuurd waarin is uiteengezet hoe gehandeld kan worden tijdens deze noodsituatie.

 

10.  Voor vragen over dit protocol kunt u contact opnemen met Aniel Autar (tel. 010-2858858/55) of Peter Kooijman (tel. 010-2858871).

 

 


 


 

« Terug naar het overzicht