ELKE DONDERDAG GRATIS INLOOPSPREEKUUR VAN 17.00-18.00 UUR M.U.V. 13 JUNI a.s.

Nieuwsbrief

13 november 2020: Gratis advies: Testamentcheckdag/Dag van de Erfenis

 

Is uw testament nog up-to-date?

Wellicht herkent u het: u bent jaren geleden getrouwd en hebt toen testamenten laten opmaken. Of misschien heeft u samen met uw partner een woning gekocht en heeft u toen meteen een testament op laten maken. Maar weet u precies wat er in uw testament staat? Weet u bijvoorbeeld wat er gebeurt met uw vermogen na uw overlijden? Weet u wie de voogdij en het bewind over uw kinderen krijgt? Wie heeft u aangewezen als executeur? En wat gebeurt er met uw bedrijf?

 

Het leven verandert snel. Misschien heeft u in de tussentijd kinderen of kleinkinderen gekregen, bent u gescheiden en hertrouwd, heeft u een andere woning gekocht of is uw hobby uitgegroeid tot een eigen bedrijf. Al deze gebeurtenissen zorgen ervoor dat uw situatie verandert en dat kan gevolgen hebben voor uw testament. Daarnaast zijn er jaarlijks veranderingen in de wet die eventueel aanpassingen met zich meebrengen. Het is belangrijk dat u juist op die momenten uw testament controleert. U wilt immers niet dat uw erfgenamen later voor vervelende verrassingen komen te staan. Investeer in de toekomst en zorg ervoor dat u er zeker van bent dat uw testament bij u past en actueel is.

 


Dag van de Erfenis: de executeur staat centraal

Bij de afwikkeling van een nalatenschap speelt de executeur, degene die de afwikkeling ‘regelt’, een belangrijke rol. Om deze reden staat de executeur dan ook centraal in deze tweede editie.

Wie wijst u aan als executeur? Wat moet een goede executeur weten en kunnen? Wat mag de executeur wel en niet? Wat is eigenlijk een geschikte vergoeding voor een executeur? En, als belangrijkste vraag, hoe zorgt u er voor dat uw executeur uw nalatenschap in uw geest afhandelt?

 


Deskundigheid gegarandeerd

De notaris-mediators van de VMN zijn zowel deskundig op het gebied van erfrecht, als vaardig in het voeren van het goede gesprek over uw nalatenschap. Die deskundigheid is allereerst van belang bij het opstellen van uw testament. De notaris-mediator helpt om eventuele gevoeligheden bespreekbaar te maken en zorgt ervoor dat uw wensen op een juridisch juiste manier op papier komen. Vervolgens is de notaris-mediator ook bij de afwikkeling van uw nalatenschap in beide rollen beschikbaar: voor de juridische formaliteiten en het juridische advies, maar ook als sparringpartner voor uw executeur op het moment dat deze vragen heeft of tegen bepaalde gevoeligheden aanloopt. Dit helpt uw executeur bij het voorkomen van fouten en draagt bij aan een afwikkeling die alle betrokkenen tevreden stelt. Het overlijden van een dierbare is al verdrietig genoeg om mee te maken.

 


Gratis advies

Op vrijdag 13 november 2020 doen wij mee aan de Testamentcheckdag van de EPN (vereniging van Estate Planners in Nederland).

Ook doen wij op vrijdag 13 november 2020 mee aan de Dag van de Erfenis die de VMN (Vereniging van Mediators in het Notariaat) organiseert.

 

Tijdens de Dag van de Erfenis kunt u overleggen met een notaris-mediator van de VMN bij u in de buurt voor een gratis advies over de afwikkeling van uw nalatenschap door de executeur en/of voor andere vragen over zaken die met een erfenis te maken hebben. Zo zorgt u ervoor dat de erfenis op een harmonieuze wijze in goed overleg kan worden afgewikkeld.

 

Tijdens de Testamentcheckdag neemt een (kandidaat)-notaris uw huidige testament met u door.

 

U kunt dus voor beide onderwerpen contact opnemen. Er zal dan een (gratis) kwartier worden ingepland.

Gezien de aangescherpte corona-maatregelen zal dat slechts telefonisch of per beeldverbinding plaatsvinden. U dient derhalve tevoren contact met ons op te nemen om een afspraak voor deze bespreking met ons te maken.

Mocht u een afspraak willen maken dan verzoek ik u contact op te nemen met Betty Paulusma, bereikbaar op 010-2858838 van maandag tot en met vrijdag van 8.45-15.30 uur.

 


 

« Terug naar het overzicht