Iedere donderdag, gratis inloopspreekuur van 17.00-18.00 uur.

Estate planning

Een estate planning, ook wel een nalatenschapsplanning genoemd, stel je op voor je nabestaanden wanneer je komt te overlijden. Niet alleen wanneer je over een eigen bedrijf beschikt is het verstandig om een estate planning op te stellen, maar ook wanneer je een eigen woning of spaarpotje hebt. Wil je ook alles goed geregeld hebben? Onze estate planners stellen graag een planning voor je op.

Een estate planning door de planners van Kooijman Autar

Wil jij belangrijke zaken vastleggen voor je nabestaanden aan wie je iets wilt overdragen na overlijden? Dan is het belangrijk dat jouw wensen vastgelegd worden in een estate planning. Maar wat zijn nu precies de voordelen? Naast dat het voor rust zorgt voor je nabestaanden:

  • Bepaal je zelf aan wie en wanneer je jouw vermogen overdraagt;
  • Zijn de erfbelasting en schenkbelasting lager;
  • Zorgt het voor continuïteit binnen je onderneming.

Door een estate planning op te laten stellen door onze planners is de kans op familieruzies ook een stuk kleiner omdat alles van tevoren al vaststaat.

Een testament opstellen door de estate planners

Naast het dwingend recht, is er ook het regelend recht waarvan afgeweken kan worden door een testament op te stellen. Wil je bijvoorbeeld zelf bepalen wie je erfgenamen zijn, wie je nalatenschap mag afwikkelen of een uitsluitingsclausule opnemen? Dan is het verstandig om een testament op te laten stellen door onze estate planners. En heb je gedacht aan een voogd voor je minderjarige kinderen? Wij vinden het belangrijk dat het testament up-to-date gehouden wordt door eens in de vijf jaar bijeen te komen om de zaken door te nemen. Denk bijvoorbeeld aan toekomstige ontwikkelingen in de familieomstandigheden, het vermogen en wetswijzigingen.

Maak een afspraak

Wil je graag een afspraak maken met een van onze estate planners? Wij zijn te bereiken via het telefoonnummer +31 (0)10 285 88 88. Op donderdag hebben we tussen 17:00 en 18:00 uur een gratis inloopspreekuur.


 

Neem contact met ons op

Contact opnemen